Brandveiligheid Noord - Brandveiligheid voorop.
|  Sitemap  |  Disclaimer  |  

Print deze pagina
Advies op maat
In het verleden was Insignia jarenlang de vaste adviseur Vuurwerkbesluit voor de Regionale Brandweer Friesland en de afdeling Milieu van de provincie Friesland. Daardoor hebben we zeer veel kennis en ervaring opgedaan in het toepassen van de regelgeving. We kunnen u adviseren op alle onderdelen van het Vuurwerkbesluit en u een oplossing op maat aanbieden. Tevens kunnen we u bij uw aanvraag voor het oprichten of wijzigen van een vuurwerkinrichting begeleiden en ondersteunen.

Second opinion
Met name aan het eind van het jaar worden vuurwerkexploitanten geconfronteerd met inspecties van de brandweer/gemeente of van de provinciale Milieudienst. De praktijk leert dat er na zo’n inspectie veel opmerkingen worden gemaakt over de bouwkundige-en installatietechnische kwaliteit van de inrichting. Insignia kan voor u nagaan of de op- en aanmerkingen terecht zijn. Hierdoor kan worden voorkomen dat u investeringen doet die achteraf niet nodig bleken te zijn. Ook kunnen we tussen u en de overheid bemiddelen in het toepassen van de juiste wettelijke maatregelen.

Handhaving t.b.v de overheid
Omdat het toepassen van het vuurwerkbesluit vaak voor de afdelingen Milieu van zowel de gemeente als van de provincie geen dagelijks werk is en daardoor de kennis niet altijd op gewenste niveau is, kan Insignia voor deze overheden een belangrijk deel van haar taak uitvoeren. Hierbij kan gedacht worden aan het beoordelen van nieuwbouw en verbouw van vuurwerkinrichtingen, het inspecteren van die inrichtingen en het beoordelen van de locaties waar vuurwerk zal worden afgestoken. Insignia beschikt op dit vlak over een permanente hoog kennisniveau, waarmee de betreffende overheid een grote zorg uit handen kan worden genomen.